Jaarlijks onderhoud aan uw dak is geen overbodige luxe. Door verstopping van de regenpijp of dakgoot kan regenwater niet goed wegstromen. Hierdoor wordt het dak overbelast, met een eventuele instorting als gevolg. Ook beschadigingen aan de dakbedekking leiden in veel gevallen tot lekkages, waardoor er veel schade ontstaat aan uw woning.  Door onze jarenlange ervaring bij Haaswijk Dak nemen wij graag u dak onder de loep voor het juiste onderhoud.

Dak Onderhoud

Waarom is dakonderhoud belangrijk?

Met het juist onderhouden van uw dak voorkomt u veel schade en kosten! Achterstallig dak onderhoud vergroot de kans op verstoppingen, wat grote gevolgen kan hebben. Het dak wordt bijvoorbeeld overbelast, wat het risico verhoogt op instorting, lekkages en beschadiging van de dakbedekking. Zodra de dakbedekking beschadigd is moet het dak gerenoveerd worden wat uiteindelijk meer kost dan het dak onderhouden. Zorg daarom voor een goed dakonderhoud. Voorkomen is namelijk beter dan genezen!

Hoe onderhoudt u zelf het dak?

Waar moet u opletten bij het onderhouden van het dak? Het is vooral belangrijk om uw dak ongeveer 2 keer per jaar te controleren. Controleer het dak bijvoorbeeld op verstoppingen en vuil wat op het dak kan liggen. Controleer ook de dakgoten. Ga na of er beschadigingen of eventuele lekkages zichtbaar zijn. Ziet u iets wat niet helemaal klopt? Wacht dan niet te lang en bel een specialist!

Dakonderhoud uit handen geven

Wilt u optimaal profijt hebben van uw dakbedekking, dan adviseren wij u de totale zorg van uw dak aan Haaswijk Dak over te dragen door middel van het afsluiten van een dakonderhoudscontract.

Het onderhoud omvat de volgende werkzaamheden:

  • Het verwijderen van bladeren en ander vuil dat de afvoer van hemelwater belemmeren.

  • Het onderzoeken van de dakbedekking en de randaansluitingen op deugdelijkheid van de naadverbinding en eventuele verzakkingen.

  • Het verhelpen van kleine gebreken.

Binnen 14 dagen na het onderhoud ontvangt u een onderhoud- en/of inspectierapport.

Dakonderhoud door Haaswijk Dak uit Dordrecht

Met onze jarenlange ervaring weten we precies hoe we uw dak het beste kunnen onderhouden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact opnemen