Een daklekkage is iets dat je als woonbezitter het liefst wilt voorkomen.  Het is namelijk gigantisch ingewikkeld om de bron van een daklekkage op te sporen. Ook is het erg lastig om een daklekkage zelf op te lossen. Het is belangrijk dat dit snel gedaan wordt om grotere schade en kosten te voorkomen. Daarom neemt Haaswijk Dak in Dordrecht graag uw dak onder de loep om te bepalen welk onderhoud er nodig is.

Daklekkage

Oorzaken van een daklekkage

Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. Deze oorzaken zijn vaak lastig om zelf te achterhalen. Daarom is het verstandig om hier een professional voor in te schakelen. Verstopping van de regenpijp of dakgoot kan ervoor zorgen dat regenwater niet goed kan wegstromen. Hierdoor wordt het dak overbelast waardoor er een lekkage kan ontstaan. Beschadigingen aan de dakbedekking leiden ook vaak tot lekkages. Deze beschadigingen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld ouderdom of stormschade. Jaarlijks onderhoud aan uw dak kan ervoor zorgen dat u niet te maken krijgt met deze oorzaken. Dit voorkomt u veel schade en kosten in de toekomst! Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen.

Het herkennen van een daklek

Er zijn een aantal signalen die aangeven dat u last heeft van een daklek.

  • Een plas water
  • Schimmelvorming op de muren of plafonds
  • Een muffe geur in huis
  • Kringen en gele vlekken op de muren of plafonds
  • Loslatend/bubbelend behang

Gevolgen van een daklekkage

De plas water die u aantreft bij een daklekkage is al vervelend genoeg. Maar dat is niet het enige gevolg van een lek. Door het vocht ontstaan er schimmels die de dakconstructie aantasten. Hierdoor verliest deze zijn sterkte en moet er vaak een volledig nieuw dak geplaatst worden. Hoe sneller het lekkageprobleem wordt opgelost, hoe minder ingrijpende maatregelen er genomen hoeven te worden.

Zodra het vocht naar binnen is gedrongen trekt het in het houtwerk van uw dak. Hierdoor zullen rottende plekken ontstaan. Ook als u iets te laat aan de bel trekt en uw dak al in rottende staat is, helpt Haaswijk Dak u natuurlijk graag met het renoveren van uw dak.

Haaswijk Dak uit Dordrecht lost uw daklekkage op

Als u last heeft van een daklekkage bent u bij Haaswijk dak aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat uw dak het onderhoud krijgt dat nodig is. Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact met ons op! Als dakdekkersbedrijf hebben wij jarenlange ervaring met verschillende type daken. Zowel voor platte als voor hellende daken, op het gebied van onderhoud, renovatie en nieuwbouw. Bij Haaswijk Dak worden zorgvuldige keuzes gemaakt over de materialen die gebruikt worden. Wij streven altijd naar kwaliteit en het beste resultaat!

Dakonderhoud door Haaswijk Dak uit Dordrecht

Met onze jarenlange ervaring weten we precies hoe we ieder daklek moeten oplossen. Neem vrijblijvend contact met ons op als u last heeft van een daklek.

Contact opnemen