De dakbedekking van een schuur wordt zelden vervangen, maar het is wel interessant om dit te doen. Wanneer u dit namelijk niet op tijd verzorgt, loopt u het risico dat er een lekkage ontstaat. Bij Haaswijk Dak krijgt u altijd een scherpe prijs om dakbedekking op uw schuur te laten plaatsen of renoveren.

Voor een schuur zijn diverse soorten dakbedekking beschikbaar. Haaswijk Dak heeft oplossingen voor platte en schuine daken. Op een plat dak kunt u kiezen voor dakleer of EPDM.

Bij een schuin dak kunt u kiezen voor dakpanplaten, dakpannen, golfplaten of dakshingles. Wij hebben ook zelfklevende dakbedekking. Wij leveren en monteren de dakbedekking op uw schuur. Alle beschikbare dakbedekking zijn:

 • PVC
 • Dakpannen
 • Bitumen
 • Bitumineuze dakshingles
 • EPDM

Voordelen PVC dakbedekking

PVC is een sterk materiaal om als dakbedekking te gebruiken. PVC dakbedekking gaat gemiddeld 15 tot 40 jaar mee. PVC staat bekend om zijn soepelheid en kan uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen. Het is zeer licht materiaal, hierdoor belast de dakbedekking de dakconstructie amper tot niet.

voordelen dakpannen

Dakpannen zijn de meest populaire keuze voor dakbedekking. Dakpannen hebben een lange levensduur, ze kunnen makkelijk 30 tot 50 jaar mee gaan. Dakpannen hebben weinig onderhoud nodig. Er is hooguit een reparatie nodig in het geval van een lekkage. Dakpannen zijn een duurzame keuze. Het materiaal waarvan de dakpannen gemaakt zijn, zijn volop voorhanden en de productie heeft weinig energie nodig. Het enige nadeel dat dakpannen hebben, is dat de prijs hoger ligt dan andere soorten dakbedekking.

Voordelen EPDM dakbedekking

EPDM heeft een zeer lange levensduur. Wij maken EPDM dakbedekking op maat voor uw schuur. Wij leveren de diverse soorten bitumen dakbedekking en monteren dit op uw schuur.

Voordelen dakshingles

Een schuur met dakshingles is een budgetvriendelijke keus. Het materiaal van dakshingles is zeer licht. Dit maakt het ideaal voor dakbedekking voor bijgebouwen zoals uw schuur. Ook zijn er bij dakshingles verschillende kleuren en vormen beschikbaar. Hierdoor heeft u altijd dakshingles die passen bij uw huis.

Voordelen bitumen dakbedekking

Bitumen (ook wel bekend als dakleer) is duurzaam materiaal. Bitumen gaat gemiddeld 30 jaar mee. De kans op lekkages is minimaal met bitumen wanneer het correct gelegd is. Schakel daarom bij het leggen van bitumen altijd een professional in.

Hoe wordt dakbedekking bevestigd?

Wij kunnen dakbedekking bij uw schuur op meerdere manieren bevestigen. De technieken die wij gebruiken zijn:

 • Branden
 • Lijmen
 • Bevestigen door middel van schroeven en/of spijkers

Kiest u voor een plat dak of schuif dak?

Niet elk type dakbedekking is geschikt voor een plat of schuin dak. Bij een plat dak zijn EPDM, PVC en bitumen de meest geschikte keus.

Bij een hellend dak is het meest gebruikelijk om te kiezen voor dakpannen, dakplaten of dakshingles.

Welke kosten zijn er bij dakbedekking voor een schuur?

De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn:

 • Het aantal vierkante meters
 • Aantal werkuren
 • Plat of schuin dak
 • Materiaal

Wilt u de exacte prijs weten? Neem dan contact met ons op! Wij maken graag een offerte op maat voor u.

dakbeddeking op uw schuur door Haaswijk Dak uit Dordrecht

Met onze jarenlange ervaring weten we precies hoe we uw schuurdak het beste kunnen plaatsen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact opnemen